dora de bruin

Rotterdam (1949)
Naast mijn werkzaamheden als docent beeldende vorming in het so/vso was ik daarnaast vormgever in textiel en klei.Via deze materialen ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij steen, een heel wat weerbarstiger materiaal. Dit kwam o.a. door een beeldhouwencursus die ik in Frankrijk volgde. 
In Dordrecht heb ik bij beeldhouwster Marijk Renia enkele workshops beeldhouwen gevolgd.
 Ik vind het een uitdaging om aan het werk te zijn met deze ruwe, harde materialen en voortdurend op zoek naar vormen die kunnen verrassen. Zowel abstract als herkenbare beelden ontstaan op deze wijze.Mijn voorkeur gaat uit naar Belgisch hardsteen, een prachtige steensoort.
Zo nu en dan wijk ik uit naar andere materialen zoals hout en staal, hetgeen weer geheel andere technieken met zich meebrengt. 

 

exposities:
beelden bij de oogst
oogstpark, dordrecht
zomer 2021
beelden in het groen 4
de eikenhof, dordrecht
mei 2018
beelden in het groen 3
de eikenhof, dordrecht
mei 2016
galerie de opkamer
maasdam
mei 2016
beelden in het groen 2
de eikenhof, dordrecht
mei 2014
beelden in het groen 1
de eikenhof, dordrecht
juni 2012
afscheid atelier G.B.
energiehuis, dordrecht
maart 2010
expo atelier
energiehuis, dordrecht
april 2008
groepssexpo G.B.
landschapscamping, lage zwaluwe
zomer 2006